کونفه داغ

کونفه داغ

  • 49

تاریخچه کنافه داغ

یک داستان مشترک بین مردم این می باشد که کنافه یا کنوفه برای برطرف کردن گرسنگی خلفا در طول ماه رمضان به توصیه پزشکان تهیه شده است. حکایت های مختلفی از سلسله فاطمیان مصر یا خلافت بنی امیه در سوریه وجود دارد. همچنین در برخی متون تاریخی اوایل قرن دهم گزارش شده که تاریخچه این شیرینی از سلسه فاطمیان مصر است. هر چند که نوع ذکر شده در متون تاریخی لزوما با نسخه‌های مدرن کنافه مطابقت ندارند.

در قرن دهم هجری، در «کتاب الطبیخ» اثر ابن سیار الوراق که مجموعه‌ ای از دستور العملهای غذا های عربی و فارسی و مشاوره تغذیه‌ ی خلیفه عباسی است، به کلمه کونفه و یا کنافه اشاره نشده است. اگر چه، این کتاب یک فصل را به دسرهای تهیه شده با قطایف، به معنی کرپ که از کلمه ترکی کادایف و کلمه یونانی کاتایفی گرفته، اختصاص داده است.

خرید باقلوا

در قرن سیزدهم هجری، در کتاب آشپزی از مغرب تا اندلس، که نویسنده آن ناشناس می باشد، از کلمه کنافه برای توصیف کرپ تهیه شده از خمیر نازک بر روی یک تابه هندی یا طَبَق استفاده شده و آن را معادل روقاق می‌ داند. این کتاب همچنین، یک دستورالعمل برای قطایف عباسی ارائه داده که از همان خمیر استفاده می‌ کند، اما کنافه را نسبت به آن نازک‌ تر درست می‌ کنند درست مانند یک پارچه نازک.

کنافه چیست؟

کنافه، یک دسر سنتی خاورمیانه‌ ای بوده که از خمیر رشته مانند نازک، یا خمیر سمولینای بسیار نازک خیسانده شده. در شربت شیرین، با پایه شکر و لایه‌ هایی از پنیر، یا سایر مواد اولیه مانند خامه لخته یا آجیل، بسته به منطقه، تهیه می کنند. کنوفه در جهان عرب، به ویژه در شام و مصر و مخصوصا در بین فلسطینی‌ ها بسیار محبوب می باشد

کادایف چیست ؟

رشته کادایف نوعی رشته خوراکی خشک و بسیار نازک که از ترکیب آرد گندم یا سمولینا و آب تهیه می شود. رشته های کادایف اغلب برای تهیه دسر محبوب ترکیه ای باقلوا و کنوفه به کار می روند. مصرف رشته کادایف در ترکیه برای تهیه دسر بسیار متداول می باشد. در تبریز نیز نوعی رشته کادایف به صورت نواری و تور مشبک به نام رشته ختایی معروف است.

نوع دیگر آن در گیلان است که به آن رشته خوشکار می گویند. هر چند انواع رشته ی نام برده شده تفاوت هایی دارند اما از همه ی آن ها در انواع خوراکی های فانتزی و انواع دسر استفاده می کنند.

انواع مختلف خمیرکنافه

  • کنافه خشک:پوسته‌ های ساخته شده از رشته‌ های نودل باریک و دراز
  • کنافه نرم :خمیر سمولینا
  • کنافه مخلوط:مخلوطی از خشک و نرم
  • کنافه پیچیده شده:این نوع نیز با نودل آماده می‌ شود.

خمیر در کره، مارگارین، روغن پالم (روغن نخل) یا بطور سنتی در سَمن، حرارت داده می‌ شود، سپس با پنیر نرم و سفید مثل پنیر نابلسی باز می‌ کنند و خمیر بیشتری روی آن قرار می‌ دهند. در کنافه نوع خشک پنیر در خمیر پیچیده می‌ گردد. یک شربت غلیظ از شکر، آب و چند قطره گلاب یا عصاره شکوفه پرتقال در دقیقه‌ های آخر پخت روی شیرینی می ریزند. همچنین پودر پسته نیز به عنوان تزیین روی آن پاشیده می‌ شود.

انواع مختلف کنافه در جهان

  • کنفه و کادایف:در ترکیه، به این شیرینی کنافه گفته و رشته های مویی را تل کادایف می نامند.
  • کنوفه نابلسیه: ریشه در شهر نابلس فلسطین دارد.
  • رشته ختایی:این نوع آذربایجانی، در شهر تبریز ایران تهیه می‌شود.

 در نهایت جالب است بدانید بزرگترین بشقاب کنافه دنیا در سال ۲۰۱۷ در انتاکیه ترکیه پخته شد. این سینی کنوفه ۷۸ متر طول و ۱۵۵۰ کیلوگرم وزن داشت. رکورد قبلی در نابلس در سال ۲۰۰۹، با یک سینی ۷۵ متری و وزن ۱،۳۵۰ کیلوگرمی ثبت شده بود. اما هیچکدام از تلاش‌ها رسماً به عنوان شکستن رکورد ثبت نشده‌ اند. طبق وب سایت رکوردهای جهانی گینس، در حال حاضر هیچ رکورد داری برای این عنوان وجود ندارد!!!

مواد لازم برای آماده سازی شربت کنافه

  • آب :۱ پیمانه
  • شکر :۱ پیمانه
  • زعفران دم کرده :۲ قاشق غذاخوری
  • گلاب:یک قاشق سوپ خوری (به دلخواه)

طرز تهیه شربت کانافه

برای درست کردن شربت کنافه ابتدا آب و شکر را داخل یک قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید. سپس تا زمانی که شکر داخل آب حل بشه، هم بزنید. بعد از آن، زعفران دم کرده را اضافه کرده و صبر کنید تا شربت بجوشد. اجازه دهید تا به مدت ۲ دقیقه جوشیده و قوام بیاید. سپس شربت رو کنار بگذارید تا سرد شود.

 

مواد لازم برای تهیه کنوفه پنیری

  • رشته کانافه (کادایف) :۳۵۰ گرم
  • کره آب شده:۲۰۰ گرم
  • پنیر موزارلا (پنیر پیتزا) یا پنیر لبنە:۲۵۰ گرم
  • پسته خورد شده:۵۰ گرم
  • گردو خرد شده:۵۰ گرم

طرز تهیه کنافه پنیری ترکی بدون فر

مرحله اول

ابتدا کف و دیواره ماهیتابه کوچک با قالب کنافه را با کره چرب کرده و قالب را در یخچال بگذارید.

مرحله دوم، خرد کردن رشته کادایف

رشته کادایف نرم را با دست کمی خرد کرده و  سپس کره و در صورت دلخواه کمی آب زعفران را با رشته خوب مخلوط کنید تا همه رشته به کره آغشته شود.

مرحله سوم

نصف مقدار رشته کادایف رو کف ماهیتابه یا قالب کنافه بریزید و سپس با دست یا کف لیوان یا گوشتکوب فشرده کنید تا منسجم شوند.

مرحله چهارم

روی رشته کادایف پنیر موزارلا و پسته خورد شده و در صورت تمایل گردوی خرد شده بریزید. نکته مهمی که باید بهش دقت کنید این است که مراقب باشید تا پنیر و پسته در وسط رشته ریخته شود به طوری که با دیواره ماهیتابه یا قالب برخورد نداشته باشد.

مرحله پنجم

در این مرحله باقی رشته کادایف را روی مواد ریخته و با دست یا کف لیوان یا گوشتکوب منسجم و پرس کنید.

بهتره که روی مواد کاغذ روغنی گذاشته و روی آن یک ظرف بگذارید به طوری که سنگین شده تا مواد پرس شوند. حدود نیم ساعت کافیست.

 

نکته: اگه از کادایف خشک استفاده می‌ کنید یکی از گزینه‌ های زیر رو انتخاب کرده و انجام بدید:

  1.  
    1. اسپری کردن آب روی رشته‌ های کادایف خشک و نیم ساعت صبر کردن
    2. گذاشتن رشته‌ های کادایف خشک لای دستمال نمدار



  • تاریخ ارسال : شنبه 16 ارديبهشت 1402 ساعت: 9:44
  • نویسنده :

می پسندم نمی پسندم
نظرات()

مطالب مرتبط


بخش نظرات این مطلب



برای دیدن نظرات بیشتر روی شماره صفحات در زیر کلیک کنید

نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:







ورود کاربران

ورود کاربران

    نام کاربری
    رمز عبور

    » رمز عبور را فراموش کردم ؟
    عضويت سريع

    عضويت سريع

      نام کاربری
      رمز عبور
      تکرار رمز
      ایمیل
      کد تصویری
      چت باکس

      چت باکس


        نام :
        وب :
        پیام :
        2+2=:
        (Refresh)
        پشتيباني آنلاين

        پشتيباني آنلاين

          پشتيباني آنلاين
          آمار

          آمار

            آمار مطالب آمار مطالب
            کل مطالب کل مطالب : 1289
            کل نظرات کل نظرات : 0
            آمار کاربران آمار کاربران
            افراد آنلاین افراد آنلاین : 1
            تعداد اعضا تعداد اعضا : 0

            آمار بازدیدآمار بازدید
            بازدید امروز بازدید امروز : 24
            بازدید دیروز بازدید دیروز : 133
            ورودی امروز گوگل ورودی امروز گوگل : 2
            ورودی گوگل دیروز ورودی گوگل دیروز : 13
            آي پي امروز آي پي امروز : 8
            آي پي ديروز آي پي ديروز : 44
            بازدید هفته بازدید هفته : 253
            بازدید ماه بازدید ماه : 252
            بازدید سال بازدید سال : 3045
            بازدید کلی بازدید کلی : 23518

            اطلاعات شما اطلاعات شما
            آی پی آی پی : 18.221.165.246
            مرورگر مرورگر :
            سیستم عامل سیستم عامل :
            تاریخ امروز امروز :
            تبادل لینک هوشمند

            تبادل لینک هوشمند

              تبادل لینک هوشمند

              برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان شرکت طراحی سایت و سئو تبریز وبسایت و آدرس tabrizwebsite.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






              خبرنامه

              خبرنامه

                براي اطلاع از آپيدت شدن سایت در خبرنامه سایت عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



                آخرین نطرات کاربران

                آخرین نطرات کاربران

                  درباره ما

                    شرکت طراحی سایت و سئو تبریز وبسایت
                    خوش آمدید

                  کلیه ی حقوق مادی و معنوی سایت مربوط به شرکت طراحی سایت و سئو تبریز وبسایت بوده و کپی برداری از آن با ذکر منبع بلامانع می باشد.
                  قالب طراحی شده توسط: تک دیزاین و سئو و ترجمه شده و انتشار توسط: قالب گراف